Apr 4, 2010

weight loss program 2

Alkisahnya, WLP ku dh berkubor sejak kawen ni....mkn pn dh makin byk...dulu konon mkn 1/2 cwn nasi, tp skrg dh lebih plaks. kesannya berat dh naik balik....sama la mcm sblm kawen ari tu...nk kene start balik ni....tp skrg dh xde masa plak nk jln2 kaki kt luar, nampaknya kene la carik exercise yg leh buat kt dlm bilik je...yg x membebankan & leh dibuat dgn konsisten. senamrobik pn ok gak, tp kene ade ruang luas plak. boleh try la, nnt nk download la mana2 video senamrobik yg best2. x yah byk2 sgt la...janji leh buat tetiap ari, setengah jam ke...okey la tu.

Mcm mane leh naik balik? Mana taknye, asyik mkn je. Sy ni ade satu perangai yg susah nk ubah...x sampai ati...balik umah, ibu dh siap masak utk dinner.....tu yg x sampai ati tgk, jadinye mkn la gak wpn siang tu dh berkobar mkn dinner sikit psl siang dh mkn nasik time lunch...bile tgk ibu masak byk, kene ngan selera, belasah x ingat la...maklum la, asal ade pedas, sume jalan je...tolak yg haram je...heheh...ibu tu sape? My mom in law la....mmg x sampai ati bile tgk mknn dh ade atas meja....

Pasal tu lah berat naik berkilo kilo...baju pn dh ade yg x leh pakai balik...seluar la terutamanya...mmg la nk kene mula balik WLP....nk cuba tukar diet la plak...belum tau lg nk buat ape....tp yg pastinye, nk mkn buah & sayur lebih skit....mula kurang kn nasik cm dulu, especially waktu mlm...yg masalahnya skrg, dulu nk kurus pasal x nk nmpk gemuk atas pelamin, skrg nih tgh cari2 nk kurus pasal ape plak...for health la kot? ye tak? hmm cube je la...bkn ape, takut time kenduri azee nnt, dh nmpk gemok sgt plak...

Hehe...cuba je lah!!

3 comments:

amalina said...

rajin2 la senam. jgn jadik mcm sy...smpai ada bdk llki opis sy ckp "kau ni baru ank sorg...nnti dah 5 org, aku tak tau la gemuk mn!" haha!

anaqishop said...

hehe dayah2...

walau apa pun, sokong 100% diet utk kesihatan..utk itu selamat bermula kembali :)

wanie_kashfi said...

dayah...aku wat GM diet...it's a very strict diet & also good to cleanse our body system...buang toksin...tapi tak semua orang tahan buat diet ni...nnt la, ada masa aku post dlm blog